Arrangementer


Introduktion til slægtsforskning

Vil du gerne dykke ned i din slægts historie, men ved ikke helt hvor du skal begynde?

Så kom og hør leder af Nyborg Lokalhistoriske Arkiv, Jørgen Havshøj, fortælle om, hvordan du tilgår arkiver, offentlige databaser og andre steder, hvor familiehistorien kan ligge gemt.

I samarbejde med Nyborg Bibliotek, afholdes introduktionen på kommunens tre biblioteker:

Ullerslev Bibliotek 12. september 19:00 – 21:00 Bestil billet her
Nyborg Bibliotek 10. oktober 19:00 – 21: 00 Bestil billet her
Ørbæk Bibliotek 31. oktober 19:00 – 21:00 Bestil billet her

Det fængslende ved slægtsforskning er muligheden for at komme tættere på sine forfædre og den tid, de levede i. Det kræver stor tålmodighed og omhyggelighed, men det er samtidig en spændende verden, der åbner sig op undervejs.

Da der er et begrænset antal pladser, skal du bestille billet. Du kan bestille billet via ovenstående links, på telefon 63 33 70 75 eller ved direkte henvendelse på et af bibliotekerne i Nyborg, Ullerslev og Ørbæk.


Udstilling i Kongegade: SOLDAT I NYBORG 1663-1913

Der har været soldater i Nyborg lige så længe, som borgen og byen har eksisteret. De var her med henblik på et egentlig forsvar af stedet.

I 1842 blev Nyborg garnisonsby. Nu var langt de fleste soldater her for at blive uddannet og opstillet til hæren. Nyborg ophørte som garnisonsby i 1913.

Plancherne viser et bredt udsnit af soldaterlivet i garnisonstiden: Indkvartering, vagttjeneste, soldater i bybilledet, i felten og hos fotografen, regimentsmusikken, et oprør! – og afrejsen.

Soldaterne var overalt i byen og skabte liv i gaderne og på byens værtshuse, og regimentets musikkorps spillede ved alle store begivenheder i Nyborg.

Der er desuden en planche om Batteriet Bardenfleth 1914-1919 og om 3. Regiment 1942-1943.