Ny leder af Nyborg Lokalhistoriske Arkiv

. 1. december 2020


Det er med stor glæde, vi nu kan offentliggøre, at Winnie Foldager bliver ny leder af Nyborg Bibliotek, der foruden de tre biblioteker i Nyborg, Ullerslev og Ørbæk også rummer Nyborg Lokalhistoriske Arkiv og Village Ballet Nyborg.

Winnie Foldager
foto: Mathias Lyngs

Et stærkt felt

Ansættelsesudvalget havde flere stærke kandidater til samtale mandag 23. november, men de var ikke i tvivl:

Det var et yderst kvalificeret ansøgerfelt at vælge imellem, men der var ingen tvivl i ansættelsesudvalget om, at Winnie er den helt rigtige”,

udtaler skole- og kulturchef Lars Kofoed. 

Fokus på kerneopgaverne

Winnie Foldager har en baggrund i historie fra SDU og mange års erfaring med ledelse, udvikling og kommunikation fra TV 2. Herudover har hun været daglig leder af Assens Sangkraftcenter og souschef på Nyborg Bibliotek siden begyndelsen af 2018. 

Winnie anerkender det flotte arbejde arkiverne lægger for dagen:

Jeg glæder mig meget til samarbejdet med de frivillige ildsjæle på Nyborg Lokalhistoriske arkiv – i Nyborg, Ullerslev og Ørbæk. Det er fuldstændig unikt, at et lokalhistorisk arkiv har så mange og driftige frivillige kræfter tilknyttet, det er virkelig et flot stykke arbejde, de gør for Nyborg Kommune og det vil jeg bidrage til at synliggøre.”

Siger hun.

Et lokalarkiv kan for nogen syne støvet, men i hver en arkiv-kasse gemmer sig interessante historier om vores lokale fortid og nutid, som er vigtige for vores fremtid – og med en baggrund i historie fra SDU, så er det lidt som at komme hjem. Jeg ser meget frem til sammen med alle de frivillige at styrke Nyborg Lokalhistoriske arkiv i den vigtige opgave med at indsamle, registrere, opbevare og formidle Nyborg Kommunes historie.”